Wat is mentorschap?

Heeft u (of iemand in uw omgeving) voor langere tijd zorg of begeleiding nodig en weet u niet hoe u dit moet regelen? Dan kan een mentor misschien helpen. Een mentor komt voor de belangen van u op, op het gebied van zorg en hulpverlening. Mensen die in aanmerking komen voor een mentor zijn bv: mensen met een verstandelijke beperking, mensen met psychische / psychiatrische problematiek of ouderen met dementie.

Mentorschap is een beschermingsmaatregel die opgelegd wordt door de kantonrechter en uitgevoerd door een natuurlijk persoon, bv. een familielid of een professional. Als er in de directe omgeving van een cliënt geen natuurlijk persoon is, die het mentorschap op zich kan en/of wil nemen, kan DLH mentorschap uitkomst bieden.

Wat doet een mentor?

Een mentor regelt zaken voor een cliënt m.b.t. verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding, woonsituatie en werkplek / dagbesteding. Dat betekent dat de mentor niet zelf de hulpverlening of begeleiding doet, maar dat voor de cliënt organiseert. De mentor is verantwoordelijk voor het opbouwen en in stand houden van een goed hulpverleningsnetwerk rond de cliënt. Daarom heeft de mentor regelmatig contact met de cliënt en zorgverleners om er voor te zorgen dat de cliënt de beste zorg krijgt.

Een mentor beslist níet over financiële zaken en beheert geen geld.

De maatregel is vooral bedoeld ter bescherming van de persoon en om misbruik door anderen te voorkomen.

Wellicht kan ik u helpen?

Bent u op zoek naar een mentor in Limburg dan is de kans groot dat ik u kan helpen. Ik ben een professioneel Mentor gevestigd in Heerlen. Vanuit mijn praktijk voer ik het Mentorschap uit voor cliënten in heel Limburg.

Neem contact op

Laat een bericht voor mij achter. Of bel op 06-22458886

0622458886

info@DLHmentorschap.nl

Postbus 5042, 6401 GA Heerlen

DLH Mentorschap
Logo